Lid gezocht voor commissie vliegbasis Gilze en Rijen

17 februari 2020

Voor de Commissie Overleg en Voorlichting Milieuhygiëne (COVM) vliegbasis Gilze en Rijen zoekt de gemeente een Tilburger (m/v) die in de commissie zitting wil nemen als omwonende.

Elke vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht heeft een geluidszone die niet mag worden overschreden. Vaak liggen vliegbases en woonwijken dicht bij elkaar. Dit vraagt van iedereen voldoende inlevingsvermogen: communicatie is hierbij een sleutelwoord. Om deze communicatie te bevorderen is door de staatssecretaris van Defensie voor elke luchthaven een Commissie Overleg en Voorlichting Milieuhygiëne (COVM) ingesteld. De COVM geeft gevraagd en ongevraagd advies over geluidhinder in de buurt van militaire vliegbases. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om geluidhinder rond de luchthavens te verminderen. Ook informeert de COVM over milieu en milieuhygiëne. En ze houdt scherp in de gaten of er bepaalde trends waarneembaar zijn.

Lid worden?

In de COVM zitten vertegenwoordigers van onder andere de provincie, de vliegbasis, de omliggende gemeenten en milieuorganisaties. Ook omwonenden van de omliggende gemeenten zijn vertegenwoordigd. De commissie is op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger van de omwonenden van de gemeente Tilburg. Inwoner van de gemeente Tilburg en interesse in deze rol? Kijk dan voor meer informatie op gilzerijen.nl/covm. U kunt uw aanmelding en korte motivatie tot 16 maart aanstaande sturen naar Michiel de Voogd van de gemeente Tilburg. Dat kan per e-mail: michiel.de.voogd@tilburg.nl.