LocHal officieel geopend

25 januari 2019

De LocHal is donderdag 24 januari officieel geopend. Onder meer in het bijzijn van burgemeester Theo Weterings en commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Het grote publiek weet de LocHal als sinds 2 januari van dit jaar te vinden maar gisteren werd er met meer dan 700 gasten een feestje gevierd. Onder hen ook veel van onze collega’s. We kunnen trots zijn op deze prachtige nieuwe huiskamer van de stad. De afgelopen maanden trok de LocHal lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal veel bekijks. De Volkskrant gaf het gebouw in een recensie 5 sterren, NRC sprak van het Centre Pompidou van Tilburg.

Verbeelding

'De locomotief voor de verbeelding', zo karakteriseerde Wim van de Donk de LocHal, die hij donderdagmiddag officieel opende samen met burgemeester Weterings en de wethouders Marcelle Hendrickx en Berend de Vries. Wim van de Donk gaf Tilburg de triple T status: Trots, Treinen en Textiel.

Activiteiten

De opening van 24 januari was voor genodigden. Vrijdag, zaterdag en zondag is er een vol programma waar iedereen welkom is. Vrijdag 25 januari is onder meer Özcan Akyol te gast. Hij spreekt over vooroordelen. Ook de bekende Tilburger Vittorio vertelt. O.a. over zijn zelfgemaakt ijs. Dat doet hij tussen 14.15 en 18.30 uur. Zaterdag 26 januari is onder meer de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon tussen 11 en 17 uur. Het volledige programma staat op de website opening LocHal. Meer informatie over de LocHal op lochal.nl.

  • Een kijkje in de LocHal nemen, kan via dit filmpje