LocHal wint publieksprijs

17 mei 2019

De LocHal heeft de publieksprijs gewonnen bij de verkiezing 'beste gebouw van het jaar'. De juryprijs ging naar de Noord-Zuidlijn in Amsterdam.

Het gebouw in de Spoorzone won ook bij het onderdeel: sociale leefbaarheid en cohesie. Bij het stemmen voor de publieksprijs hebben veel mensen hun stem uitgebracht op de LocHal. De gemeente Tilburg wil deze mensen bedanken. De publieksprijs is een prijs om trots op te zijn. De verkiezing 'beste gebouw van het jaar' is een initiatief van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De gemeente feliciteert de Noord-Zuidlijn en de gemeente Amsterdam met het winnen van de juryprijs.

Bekende namen in de architectuur en ontwerpwereld werkten mee aan de transformatie van de LocHal: Civic Architects, Braaksma & Roos Architectenbureau, Inside Outside – Petra Blaisse, Mecanoo en het Tilburgse TextielLab (onderdeel van het TextielMuseum). Zij waren aanwezig bij het in ontvangst nemen van de prijs.

Favoriet gebouw

Publiek kon via de website gebouwvanhetjaar.nl stemmen op zijn favoriete gebouw. De LocHal was door een vakjury gekozen uit 114 inzendingen. Het gebouw in de Spoorzone is populair. Vanaf de opening begin dit jaar zijn er 300.000 bezoekers geweest. Naast de LocHal en de Noord-Zuidlijn waren o.a. ook het Erasmus Medisch Centrum en de Scheperschuur in Hollandsche Rading genomineerd. Juryvoorzitter Jort Kelder maakte de winnaar 17 mei bekend.

Gulden Feniks

De LocHal is nog wel in de race voor de NRP Gulden Feniks 2019. Dit is een prijs van het Nederlands Renovatie Platform. 79 projecten maken kans om te winnen. Het gaat om gebouwen in Nederland die gerenoveerd zijn. Naast de LocHal zijn genomineerd: het Eiffelgebouw in Maastricht, Innovation Powerhouse in Eindhoven, Kijkkoepel Front Krommenie in Uitgeest, Stationsrenovatie Metro Oostlijn Amsterdam en tot slot Sweets Hotel Amsterdam. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Renovatie- en Transformatiedag op 25 juni.