Mariakerk omgebouwd tot zorgvilla

06 december 2021
Wethouder Rolph Dols opent Villa Maria

De voormalige Mariakerk aan Ringbaan-West is omgebouwd tot een zorgvilla voor inwoners met dementie, Villa Maria. Wethouder Rolph Dols verrichtte de openingshandeling op 18 november.

Villa Maria is onderdeel van Stepping Stones, een organisatie met zorgvilla’s door het hele land waar ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek krijgen om te wonen. Typerend voor de zorgvilla’s is het familiegevoel waardoor bewoners zich direct thuis voelen. Dag en nacht wordt er zorg op maat georganiseerd, waarbij de mogelijkheden centraal staan en er vooral gekeken wordt naar wat bewoners wel kunnen en willen. Maar ook het feit dat familie en vrienden altijd welkom zijn en iedere bewoner zijn appartement in kan richten met eigen meubilair, draagt bij aan een huiselijk en veilig gevoel. Inwoners die interesse hebben in deze vorm van zorg, kunnen informatie krijgen op de website of zich aanmelden voor een rondleiding via de website.

De beelden in de gang, glas-in-lood ramen en kerkelijke gewelven in de voormalige Mariakerk zijn bewaard gebleven. Na 3 druk bezochte open dagen hebben de 1e bewoners in oktober hun intrede gedaan. Hoog tijd om samen met deze bewoners de villa officieel te openen.

De 1e bewoner

Paula van Lier, locatiemanager Villa Maria: “De eerste bewoner die hier is komen wonen kwam regelmatig in de kerk toen hij jonger was, samen met zijn vrouw. Dat hij hier nu mag en kan wonen, vindt hij heel bijzonder.”