Meer plekken voor de Bravofiets in Tilburg

04 mei 2021
Wat bravofietsen op een rij: zie ze shinen

Bravofiets is een systeem waarmee reizigers met een leenfiets van of naar een ov-halte kunnen fietsen. Het aantal plekken waar deze fietsen staan, is eind april uitgebreid. Het gaat om een proef voor 4 maanden op 3 bedrijventerreinen.

De Bravofietsen staan op 5 plekken op Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg. Vervoerder Arriva opende de 5 nieuwe plekken in samenwerking met de Vitaal Vereniging van de terreinen. Met een voordelig bedrijfsabonnement wordt de zakelijke reiziger gemotiveerd om de deelfiets te gebruiken i.c.m. openbaar vervoer om zo de werkbestemming op het bedrijventerrein te bereiken. Meer informatie over Bravofiets staat op de site bravo.info.

In Tilburg staan 100 Bravofietsen. De fietsen zijn verdeeld over 15 locaties in de gemeente. Wethouder Rik Grashof (mobiliteit): “De zo optimaal mogelijke bereikbaarheid van onze bedrijventerreinen met duurzame mobiliteitsalternatieven is voor de gemeente Tilburg erg belangrijk. Met de Bravofiets kunnen bezoekers en medewerkers van bedrijven op Kraaiven, Katsbogten en Vossenberg nu ook het laatste eindje van en naar hun bestemming eenvoudig en duurzaam afleggen en dat is een mooie ontwikkeling”.

Bushalte in de buurt

De Bravofietsen staan in Tilburg op 15 plekken. Die zijn onder andere in de stad te vinden bij de bushalte bij Tilburg University, de bushalte bij het ETZ Sint Elisabeth en bushalte Stappegoor. Bij de deelnemende bedrijventerreinen ligt een bushalte in de buurt van het Bravofietspunt.

De fietsen op de bedrijventerreinen staan op:

  • Bedrijventerrein Katsbogten, aan het kruispunt Mina Krusemanweg / Joke Smitweg
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Lombartstraat / Posthoornstraat
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Ledeboerstraat / Gebroeders Salastraat
  • Bedrijventerrein Kraaiven, aan het kruispunt Swaardvenstraat / Simon de Cockstraat
  • Bedrijventerrein Vossenberg / Vossenberg West II, op het terrein van Coolblue