Meer ruimte voor marktkramen Koningsplein

30 april 2021
Een marktkraam op het Koningsplein

Vanwege de verbouwing van Stadskantoor 2 aan het Koningsplein is er minder ruimte voor de kramen op de markt. Vanaf 1 mei mogen ook de non-food kramen weer op de markt staan. Daarom moest er meer ruimte komen. Dat is opgelost doordat de marktondernemers niet meer op het plein parkeren.

Ze kunnen hun auto of vrachtwagen nu parkeren in de parkeervakken langs het Koningsplein. Hierdoor is er op het plein meer ruimte om alle kramen op voldoende afstand van elkaar te laten staan. Een deel van het plein is afgezet met bouwhekken voor de verbouwing van het Stadskantoor. 

Ergens anders parkeren

Het Koningsplein wordt op zaterdagen tussen 06:30 uur en 17:30 uur vanaf de Piusstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De parkeerplaatsen aan het Koningsplein zijn op zaterdagen gereserveerd voor het (vracht)verkeer, dat op de markt moet zijn en een marktontheffing heeft. Bewoners met een parkeervergunning kunnen op zaterdagen tussen 06:30 en 17:30 uur niet op het Koningsplein (en bij de Anna Paulownahof) parkeren en moeten uitwijken naar andere straten. De parkeergarage van het Anna Paulownahof blijft via een andere route bereikbaar.

De gemeente nam deze maatregel in overleg met Stichting Tilburgse Markten. Er is ook gekeken naar andere mogelijkheden. Deze maatregel geldt elke zaterdag tussen 06:30 tot 17:30 en duurt tot de verbouwing van Stadskantoor 2 klaar is, november 2022.