Melding leidt tot flinke drugsvondst

02 december 2021
hasjblokken in een doos

De gemeente, de politie en Enexis hebben woensdag 1 december een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen bij de controle van een bedrijfspand aan de JF Vlekkeweg. Er is 6,2 kilo aan hasjblokken in beslag genomen, 30 liter hennepolie en 17 sloffen illegale tabak.

Ook waren er drugsrelateerde goederen aanwezig, waaronder honderden gripzakken en sealbags, droogrekken, stijltangen, weegschalen en een drugstester. De controle vond plaats naar aanleiding van meerdere meldingen die zijn gedaan via Meld Misdaad Anoniem, onder andere over een hennepgeur in de omgeving.

De drugs, sigaretten en goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het vermoeden is dat er ook fraude is gepleegd met de elektriciteitsmeter. Enexis gaat dit verder onderzoeken. De gemeente is voornemens om het pand tijdelijk te sluiten.

Melden

De burgemeester treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit en gevaarlijke situaties kan veroorzaken. De gemeente Tilburg en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken.

Dus ziet u gekke dingen, vermoedt u een hennepkwekerij of heeft u het gevoel dat er 'iets niet klopt' in uw buurt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of maak een melding bij de gemeente via deze website
Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen naar gemeente Tilburg en de politie.