Metamorfose muur Tjeuke Timmermansstraat

13 juli 2020
De muurschildering in de Tjeuke Timmermanstraat

Kunstenaar Collin van der Sluijs heeft een muur in de Tjeuke Timmermansstraat voorzien van een metamorfose.

De ontwikkeling van de textielindustrie, verschillende patronen en historische elementen. Allemaal onderdelen die zijn verweven in de muurschildering. 

De gemeente zet in op een schone, groene, goed onderhouden openbare ruimte waar het prettig wonen, leven en samen zijn is. Dat gebeurt door samen met inwoners te bepalen waar actie nodig is. Een van de voorbeelden om de openbare ruimte op te frissen, is het plaatsen van een muurschildering op blinde muren. Zoals in de Tjeuke Timmermansstraat. Vorig jaar verscheen de eerste muurschildering al in de Koopvaardijstraat van kunstenaar Eric Veltmeijer. 

Collin van der Sluijs is een gerenommeerd schilder en illustrator uit Maastricht, waar hij woont en werkt. Op zijn elfde begon hij met graffiti en op zijn twaalfde startte hij zijn studie aan de professionele schilders academie in Goes. Hij studeerde acht jaar lang verschillende kunstdisciplines op verschillende scholen door heel Nederland. In 2004 studeerde hij af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda met een Master in beeldende kunst.

Kenmerkend voor zijn stijl zijn de droomachtige afbeeldingen van alledaagse verhalen, die onze persoonlijke genoegens en strijd in twijfel trekken, net als de samenleving in het algemeen. Collin's werk is gepubliceerd in tijdschriften en boeken, en getoond in galeries over de hele wereld; in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, België, Italië, Verenigd Koninkrijk, Spanje en de VS.

Interesse


Op de vraag aan inwoners van Tilburg of zij vonden dat een muurschildering het straatbeeld positief beïnvloedt, liet 89% van de ruim 1500 mensen via Facebook weten het hier mee eens te zijn. Er zijn diverse locaties aangedragen waar inwoners ook graag een muurschildering willen. De gemeente bekijkt samen met de pandeigenaren en Tilburgse kunstenaars de mogelijkheden.