MindLabs opent begin 2022

11 oktober 2019

Met een 'go' van de omgevingscommissie is het ontwerp van het gebouw MindLabs definitief. Samen met de gestarte aanbesteding is de komst van MindLabs een stap dichterbij.

Na de komst van de LocHal en de start bouw van Plan-T wordt de komst van MindLabs de volgende mijlpaal in de Spoorzone. Een nieuwe fase in de gebiedsontwikkeling, met als doel: open samenwerken en leren en innoveren. Op lange termijn moet MindLabs 'het uithangbord voor de economische ontwikkeling' van de stad en de regio worden. Verantwoordelijk wethouder Berend de Vries: "Met het vaststellen van het definitief ontwerp zijn we weer een stap dichterbij in het realiseren van een belangrijke innovatieve hotspot in het gebied Spoorzone. Het is goed om te zien dat ook onze partners en huurders enthousiast zijn."

Partners en huurders

De Persgroep, Tilburg University en Onderwijsgroep Tilburg tekenden op 13 september de eerste huurovereenkomsten met de gemeente en partner van MindLabs Fontys Hogescholen. Uitgeverij Zwijsen tekent binnenkort en is zelfs van plan meer vierkante meters af te nemen dan oorspronkelijk gepland. Met deze mix van onderwijs, ondernemerschap, onderzoek en innovatie moet MindLabs zich gaan ontwikkelen tot een centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap rondom journalistiek, interactieve technologieën en 'human behavior'. Samenwerking in een open landschap, inclusief innovatie staan daarbij centraal. Ook biedt het ruimte aan startups en midden- en kleinbedrijf (MKB).

Definitief ontwerp en planning

Op 9 oktober ging de omgevingscommissie akkoord met het definitief ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. Ze hebben het ontwerp positief ontvangen, wel vraagt de commissie aandacht voor de noordgevel. De architect werkt dit verder uit. De bedoeling is dat MindLabs eind 2021 wordt opgeleverd, het opent begin 2022. Op de foto bij dit bericht staat de voorgevel.