Mogelijk problemen met de stoep bij dooi

12 februari 2021
Baksteen, stoeptegel, stoeptegel

De tegels in een stoep kunnen voor problemen zorgen als het na een strenge vriesperiode gaat dooien. Ze kunnen omhoog komen, zelfs zo erg dat ze bijna rechtop komen te staan. De stoepen zijn dan slecht begaanbaar. De gemeente zet ze af en kijkt hoe de problemen op te lossen zijn.

Als het flink gaat dooien, kunnen de tegels al na een paar dagen voor problemen zorgen. Het terugzakken duurt ook een aantal dagen. Als er onder de tegels wit zand ligt, zakken de tegels vanzelf weer op de juiste plek en komt het goed. Bij straten waarin werkzaamheden zijn geweest aan kabels en leidingen kan het zijn dat de tegels niet altijd weer op de goede manier terugzakken. 

Afzetten

Zodra de herstelwerkzaamheden starten kan het zijn dat hiervoor tijdelijk een voet- of fietspad moet worden afgezet met hekken of linten. Als na de dooi de tegels niet goed terugzakken, kan het nodig zijn om de stoep te repareren. Niet alleen de vrieskou zorgt voor deze problemen. Ook de overvloedige regenval van de laatste tijd kan voor problemen zorgen met de stoepen.

Het winterweer zorgt ook helaas voor schade aan het asfalt. Ook deze plaatsen gaat de gemeente zo snel mogelijk in kaart brengen. De onveilige situaties worden meteen verholpen. De rest van de herstelwerkzaamheden worden in het voorjaar uitgevoerd omdat dan de weersomstandigheden beter zijn voor dit type werkzaamheden.

Wilt u een melding maken over problemen met het stoep of het asfalt? Doe dit dan via de pagina Melding Maken. Als u iets meldt, verwerkt de gemeente uw melding op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur. Een melding maken kan ook via de Fixi app. Download de gratis app op uw smartphone. Uw meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente binnen. Foto's kunnen eenvoudig worden meegestuurd.