Nachtopenstelling fietsenstalling Concertzaal weinig succesvol

09 oktober 2019

De proef waarbij de fietsenstalling Concertzaal op donderdag- t/m zaterdagnacht tot 04.30 open was, blijkt weinig succesvol.

In de afgelopen zes maanden heeft het uitgaanspubliek weinig gebruik van de mogelijkheid om hun fiets daar veilig te stallen. De proef is 7 oktober gestopt. De fietsenstalling Concertzaal is nu open op maandag t/m zaterdag van 07.00 tot 24.00 uur en op zondag van 10.30 tot 18.00 uur.

De vraag naar een proef met ruimere openingstijden kwam van de raad naar aanleiding van signalen van horecaondernemers op de Oude Markt en Theaters Tilburg. De gedachte was dat op deze manier de schouwburgbezoekers en het uitgaanspubliek beter gebruik zouden maken van de stalling.

Afgelopen maanden zijn er tellingen gehouden. Hieruit blijkt dat ondanks de promotie tijdens de extra openingstijden zeer weinig gebruik wordt maakt van de fietsenstalling. Gemiddeld staan er 350 fietsen per dag in de stalling. Tijdens de extra openingstijden waren dat er slechts een handvol meer. Op basis van de resultaten is in overleg met de initiatiefnemers, horeca en Theaters Tilburg besloten om de proef te stoppen op 7 oktober. Uitgaanspubliek kan 's nachts wel terecht in de fietsenstalling Heuvel. Deze is op donderdag, vrijdag en zaterdag de hele nacht open.