Najaar 2018 betaald parkeren in Piushaven

06 februari 2018
Foto van de ijscoboer in de Piushaven

In de omgeving van de Piushaven wordt in het najaar 2018 betaald parkeren uitgebreid. Het tarief voor bezoekers wordt 1 euro per uur te betalen via de parkeer-app of met een kaartje uit de automaat.

De tijden dat in dit gebied (pdf, 814,0 KB) betaald moet worden zijn van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 02:00 uur. En op zondag tussen 12:00 en 02:00 uur. Buiten deze tijden is het parkeren gratis. Bewoners en ondernemers in het gebied parkeren straks met een vergunning. Het is de verwachting dat de parkeeroverlast door de invoering van betaald parkeren en parkeervergunningen vanaf het najaar snel zal verdwijnen. Bewoners betalen 5 euro per maand voor een parkeervergunning. Waarschijnlijk wordt het betaald parkeren rond 1 november 2018 ingevoerd.

Samen

Lokale ondernemers, de buurtraad en een vertegenwoordiging van bewoners zijn bij de plannen betrokken. Samen met de gemeente hebben ze bepaald tot waar het betaald parkeren geldt en op welke dagen en tijden er voor parkeren betaald moet worden.

Wethouder Mario Jacobs: "Bewoners en ondernemers hebben zelf de beste kijk op de parkeeroverlast in hun wijk. Ze zijn samen prima in staat om met een goede oplossing te komen. In Noordhoek hebben we vorige jaar goede ervaringen opgedaan met deze aanpak, maar ook in de Piushaven heeft het goed gewerkt".  

Rond de Piushaven is in veel straten het parkeren nog gratis. Er is parkeeroverlast door bezoekers van de binnenstad of mensen die in de binnenstad werken. De gemeenteraad heeft in april 2016 besloten om het parkeren in woonwijken rond de binnenstad beter te gaan regelen. De ervaring leert dat door de invoering van betaald parkeren en parkeervergunningen de parkeeroverlast vrijwel meteen verdwijnt.

  • Meer over parkeren op de pagina Parkeren op deze website tilburg.nl.

Inloopavond

De gemeente organiseert op dinsdag 20 februari 2018 van 17:00 tot 20:00 uur een inloopavond over de nieuwe regeling in het informatiecentrum Piushaven (Piushaven 3-02). Een tweede inloopavond staat gepland op dinsdag 27 februari 2018, van 17:00 tot 20:00 uur in het wijkcentrum Koningshaven in de Kruisvaardersstraat.