Niet-bezorgde post alsnog bezorgd

03 februari 2021
Iemand leest een brief van de gemeente

De afdeling Post & Vervoer van de Diamant-groep bezorgt al een aantal jaar post voor de gemeente Tilburg. Onlangs is aan het licht gekomen dat één van de bezorgers post heeft achtergehouden. De geadresseerde stukken worden alsnog bezorgd.

Het merendeel van de post is voor postcodegebied 5038 (Binnenstad). Het gaat om ongeveer 3.000 geadresseerde brieven en ruim 6.800 bewonersbrieven van de afgelopen 6 jaar. Er zijn ook ongeveer 250 poststukken aangetroffen uit postcodegebieden 5021, 5037 en 5046 en enkele uit Goirle.

Zowel de Diamant-groep als de gemeente vinden het ontzettend vervelend dat dit gebeurd is, en we doen er alles aan om dit probleem zo goed mogelijk op te lossen. 

Nabezorging

De niet-bezorgde post wordt donderdag 4 februari alsnog bezorgd bij de betreffende bewoners en bedrijven, met daarbij brieven van de gemeente en de Diamant-groep, met excuses en een verklaring. De geadresseerde post is ongeopend verzonden, voor de bewonersbrieven wordt bekeken of het nog relevant is om ze opnieuw te versturen.  

De gemeente weet niet of bij de nagezonden post belangrijke post zit. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen de gedupeerden contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 013 (lokaal tarief) of via e-mail naar postmelding@tilburg.nl

Kijk op de pagina Postmelding voor meer informatie, vragen en antwoorden.