Nieuwe busremise Insulindestraat in gebruik genomen

25 september 2020
Het busstation aan de Spoorlaan

(Foto: Arriva)

Sinds enkele weken is de nieuwe busremise in de Tilburgse Kanaalzone in gebruik. Wethouder Mario Jacobs (slimme en duurzame Mobiliteit) nam onlangs een kijkje op de locatie aan de Insulindestraat.

De nieuwe busremise vervangt de oude die vanaf de jaren 90 was gevestigd aan de Fatimastraat, tussen de Piushaven en de voormalige Aabee-fabrieken.

“De nieuwe, toekomstbestendige busremise aan de Insulindestraat is zo ingericht dat deze weer voor langere periode voldoet aan de eisen en kan meegroeien met toekomstige duurzame openbaar vervoer ontwikkelingen”, aldus de enthousiaste wethouder Mario Jacobs: “Zo is er vanzelfsprekend rekening gehouden met toekomstig elektrisch openbaar vervoer en er is ruimte om de remise te laten meegroeien met de ontwikkeling van het wagenpark. Dat waren voor ons belangrijke eisen, maar vanzelfsprekend ook voor de gebruiker Arriva en de concessieverlener provincie Noord-Brabant.”

Verkeer naar de busremise

Voor een goede en veilige afwikkeling van het verkeer van en naar de busremise in de Kanaalzone heeft de gemeente Tilburg in de afgelopen maanden aanpassingen gedaan aan de Insulindestraat, Lovense Kanaaldijk en Bosscheweg.

Fabriekskwartier

De busremise aan de Fatimastraat maakt plaats voor het groene en duurzame project Fabriekskwartier met zo’n 300 woningen dat onderdeel is van de gebiedsontwikkeling Piushaven. In dit project is plaats voor vooruitstrevende concepten op het gebied van wonen, energie (aquathermie), mobiliteit (deelmobiliteit en flexibele parkeervoorzieningen), ecologie en biodiversiteit. Meer informatie over dit project op: fabriekskwartier.nl.

Arriva

Arriva verzorgt sinds 2014 het openbaar vervoer in Oost- en West-Brabant, waaronder ook Tilburg. Ze zijn als openbaar vervoerder in 10 provincies actief met zo’n 1.500 bussen en 147 treinen op trajecten in het noorden, oosten en in Limburg. Meer informatie: arriva.nl.