Nieuwe sociale huurwoningen bij Paletplein

04 juli 2017
Artist impression appartementen

Aan de Kobaltstraat/Umberstraat bij het Paletplein komen 40 nieuwe, sociale huurappartementen. Ze komen in een flat van 8 verdiepingen. De bouw start op 4 juli.

De bouw maakt onderdeel uit van het plan van de gemeente en woningcorporaties om in de periode 2015-2020 800 betaalbare huizen te bouwen in Tilburg. De appartementen die aan het Paletplein worden gebouwd, zijn ongeveer 68 m2 groot en bestaan uit twee of drie kamers. De oplevering van de huizen is rond de zomer van 2018. WonenBreburg gaat de appartementen verhuren. Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Huurders van deze huizen hebben recht op huurtoeslag.

Taskforce

Een aantal jaar geleden spraken de gemeente en de woningcorporaties af om betaalbare, nieuwe woningen te bouwen. De afspraken staan in de Taskforce Betaalbaar Wonen. Op dit moment zijn er concrete plannen voor ruim 500 huizen. Sommige zijn al bouwklaar, zoals dit plan aan het Paletplein. Andere plannen doorlopen een ruimtelijke procedure of er wordt gewerkt aan een ontwerp zodat een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd.

Herontwikkeling

Wethouder Berend de Vries: "Dit plan past prima in de ambitieuze plannen voor de renovatie van en herontwikkeling op en rond het Paletplein die de leefbaarheid in de wijk en de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum vergroten. En ze leveren een behoorlijke bijdrage aan de Taskforce om de komende jaren zeker 800 extra goedkope huurwoningen te realiseren."

Johan Bombach, directeur Hendriks Bouw- en Ontwikkeling: "Geen woorden maar daden in Tilburg. Wij zijn erg blij dat na 10 jaar van 'woorden' onze bouw- en installatiemedewerkers daadwerkelijk aan de slag kunnen. In 2007 kochten wij deze locatie en de voormalige beddenzaak Luijbrechts in het winkelcentrum ten behoeve van herontwikkeling. Deze laatste locatie hebben wij recent verkocht om de komst van een Aldi mogelijk te maken. De levensvatbaarheid van het winkelcentrum wordt daarmee geborgd. Met aan de ene kant de Aldi en aan de ander kant de nieuwe Albert Heijn. Wij zijn verheugd dat wij een bijdrage mogen leveren aan de levensvatbaarheid van het Paletplein en haar omgeving."

In de gemeente zijn ook concrete plannen voor betaalbare huurwoningen in onder meer de Hendrik van Tulderstraat (22 woningen), St. Willibrordstraat - Berkel-Enschot (11 woningen), Kerkstraat 4a - Berkel-Enschot (7 woningen), Dongewijk (78 woningen), Campenhoef (78 woningen), Reitse Hoevenstraat (80 woningen) en Tilburg Talent Square, Fase 2 (140 woningen).