NOW, TVL, Tozo, TONK stoppen per 1 oktober

30 augustus 2021
Winkels in Berkel-Enschot

(Foto Dolph Cantrijn)

Steunmaatregelen als de NOW, TVL, Tozo, TONK stoppen per 1 oktober. Dat heeft het demissionaire kabinet 30 augustus bekendgemaakt.

Ook diverse fiscale maatregelen worden vanaf die datum niet verlengd. Als reden voor het stopzetten, meldt de overheid: de economie draait weer volop en de werkloosheid is laag. Doorgaan met de steun zou het economisch herstel in de weg zitten. Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen blijft van kracht in het vierde kwartaal. Net als de aanvullende maatregelen gericht op omscholing en aanpassingsvermogen van de economie. Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober nog verplicht gesloten is.

Een ondernemer kan nog wel leningen aanvragen bij kredietverleners als Qredits, BMKB-C, KKC en GO-C. Die regeling blijft nog het hele jaar van kracht voor bedrijven die toch nog in de problemen komen. Ook het Garantiefonds Evenementen, voor evenementen die al gepland waren en uiteindelijk niet kunnen plaatsvinden, loopt door in het vierde kwartaal.

Tot 30 september

Het is nog mogelijk om overheidssteun aan te vragen t/m 30 september. Op de pagina Informatie voor ondernemers op deze site staat een overzicht van de mogelijkheden.