Onder bepaalde voorwaarden weer buiten sporten

29 april 2020
Sportende kinderen

Kinderen en jongeren mogen vanaf 29 april onder bepaalde voorwaarden weer buiten sporten. Buitensportcomplexen in Tilburg gaan vanaf deze datum beperkt weer open.

Sportverenigingen kunnen buitentrainingen voor kinderen tot en met 12 jaar organiseren. Datzelfde geldt voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Voor deze groep geldt wel dat ze onderling 1,5 meter afstand moeten houden.

Begeleiding

Buiten sporten met groepen kinderen of jongeren kan alleen als het georganiseerd is en als er begeleiding is. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor alle recreatieve sporters boven de 18 jaar blijven de sportcomplexen gesloten tot nadere berichtgeving.

Protocol

Het NOC*NSF heeft een protocol 'Verantwoord Sporten' opgesteld. De gemeente vraagt verenigingen en aanbieders om deze richtlijnen te volgen. Verenigingen hebben geen toestemming nodig van de gemeente voor het organiseren van buitensportactiviteiten, zolang de voorwaarden en de huidige richtlijnen maar in acht worden genomen.

Naast het hervatten van de verenigingsactiviteiten wordt er gekeken naar de mogelijkheid om voor kinderen en jongeren die geen lid zijn van een vereniging om onder begeleiding te sporten.

Eigen beheer

Sportaanbieders die een sportaccommodatie in eigen beheer hebben en die de trainingen weer oppakken, moeten dit melden via secretariaat.sport@tilburg.nl. Als trainingen in de openbare ruimte weer doorgaan, ook het verzoek om dit te melden aan het secretariaat van het Sportbedrijf. Sportaanbieders die gebruik willen maken van gemeentelijke buitensportaccommodaties moeten een mail te sturen naar verhuur@tilburg.nl. Dit team zal de aanvragen inplannen. De gemeente brengt hiervoor geen huur in rekening tot de start van het nieuwe sportseizoen en de competities (1 augustus). Kleedkamers en kantines mogen niet open en worden niet gebruikt.

Sport op school

Kinderen kunnen vanaf 11 mei weer naar school. De gymlessen op het basisonderwijs gaan vanaf dan ook weer door. Er wordt nagedacht over naschoolse activiteiten die dan onder begeleiding buiten plaatsvinden.

Meer informatie en een lijst met veelgestelde vragen op sportintilburg.nl.