Onderhoud fietspad Middeldijkdreef

21 april 2017
Fietser op fietspad Middeldijkdreef

De gemeente begint 24 april met onderhoud aan het fietspad in de Middeldijkdreef en het Milheezepad. De straattegels maken plaats voor rood asfalt om het rijcomfort te verbeteren.

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingen. De scheiding in het midden van het pad vervangt de gemeente door een variant waar fietsers overheen kunnen rijden. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot en met 12 mei.

Het is een belangrijke verbinding, waarvan veel mensen uit Reeshof gebruikmaken. Fietsers richting Dongen en Rijen moeten omrijden via de Langendijk, Mariaradevonder, Marlestraat, Mispeleindpad, Mostheuvelstraat, Mostheuvelpad en Dongense Kanaaldijk naar de Flaassendijk.

Mix van huizen

De Middeldijkdreef grenst aan Stadsrand Dalem. Dit is een nieuwbouwproject dat naar verwachting eind 2017 van start gaat. In de nieuwe buurt komen 380 woningen. Het wordt een mix van rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen. Het midden van het gebied krijgt een langwerpig park met speeltoestellen, bomen en planten. Ook is een waterrijk plantsoen gepland.

Veiliger

Enkele jaren geleden maakte de gemeente een oversteekplaats in de Middeldijkdreef veiliger. Die ligt tussen het Mispeleindpad en de Marlestraat. Basisscholen in de buurt en omwonenden hadden hierom gevraagd. Er rijdt veel verkeer door dit deel van Reeshof. Dat komt vooral door de Burgemeester Letschertweg, die grenst aan het gebied.