Online stadsgesprek 'Tilburg Schoon' van start

05 oktober 2020
Luchtfoto van Tilburg met logo Tilburg Schoon

In Tilburg werken de gemeente, gebiedsaannemers, ondernemers én vrijwilligers hard aan een schone stad. De gemeente wil over dit onderwerp graag input van inwoners. Daarom kunnen zij nu online meedenken en -praten.  

De gemeente maakt het openbare gebied (straten, straatmeubilair, borden, speeltoestellen) schoon en zorgt voor voldoende voorzieningen zoals afvalbakken en wijkcontainers. Veel vrijwilligers helpen iedere dag mee door zwerfafval te verzamelen of bijvoorbeeld de eigen stoep te vegen. Iedere Tilburger en bezoeker van onze stad kan meehelpen om Tilburg schoon te maken en te houden. Dat kan heel eenvoudig: door afval in de straatafvalbakken te gooien en door geen huisvuil naast de ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Want wat niet op straat belandt, hoeft ook niet opgeruimd te worden.

"Ondanks al deze inspanningen zijn zwerfafval en het illegaal bijplaatsen bij containers een doorn in het oog van veel inwoners. Het zorgt voor een vervuild aanzicht van onze mooie stad", aldus wethouder Mario Jacobs (openbare ruimte). "Onze inwoners hebben gelukkig vaak goede en creatieve ideeën hoe we de stad schoner kunnen krijgen of houden. Daarom gaat de gemeente graag online met u het gesprek aan. Zo komen we samen mét de stad tot nieuwe inzichten en oplossingen vóór de stad. En daar kunnen we dan direct mee aan de slag." 

Meedoen

Samen zetten we de schouders onder een schoon, heel en veilig Tilburg. Online meedenken en -praten kan tot 30 november.