Online verkeersquiz voor basisscholen

06 januari 2020
Volop concentratie bij het doen van de verkeersquiz

Leerlingen uit groep 8 of (uit de groepen) 7/8 kunnen t/m 24 januari de online verkeersquiz spelen van Veilig Verkeer Nederland. De quiz bestaat uit 20 vragen over verkeerssituaties.

De leerlingen spelen voorrondes in hun eigen klas. De kinderen bespreken iedere vraag klassikaal en gaan met elkaar in discussie om zo tot een goed antwoord te komen. Dit geeft alle scholen de gelegenheid om mee te doen aan deze leerzame en spannende quiz. Van de deelnemers (er mogen meer klassen per school meedoen) gaan de 5 best scorende klassen door naar de finale. Hier maken de scholen uit wie de 'beste verkeersklas’ van Tilburg wordt. De finale is op woensdag 5 februari in het Klasse Theater in Tilburg.

Veiligheid

Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90 procent binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Door het spelen van de quiz wil Veilig Verkeer Nederland het thema 'verkeer' leuk en spannend maken voor kinderen. De leerlingen discussiëren over verkeerssituaties en leren hoe ze de verkeersregels goed toe moeten passen. Het is ook een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Ze maken bovendien kans op een leuke prijs.