Opening Stadhuis en verjaardag van de stad

18 maart 2021
Het nieuwe Stadhuis van Tilburg, met vlaggen

Na een grondige renovatie is het Stadhuis van Tilburg klaar voor de toekomst. En op 18 april viert Tilburg 212 jaar stadsrechten. Dubbel reden voor een digitaal feest, uitgezonden vanuit het Stadhuis op zondag 18 april. 

De uitzending onder leiding van Cindy de Koning is via een livestream te zien van 11:00 tot 12:00 uur. Tijdens deze live uitzending vanuit het Stadhuis kunnen bewoners alvast een kijkje nemen, vragen stellen en mooie verhalen horen van bijzondere gasten. 

Transformatie

Het Stadhuis, ook wel bekend in de volksmond als ‘De zwarte doos’, is getransformeerd tot een duurzame ontmoetings- en werkplek voor stadsbestuur, gemeenteraad en ambtenaren. De gemeente wil in verbinding met de stad werken. Het vernieuwde Stadhuis is hier op ingericht: het is een uitnodigende plek waar Tilburgers, ondernemers, partners en de gemeente  kunnen samenwerken aan de uitdagingen van de stad. Zo is er onder andere een werkcafé en een vergadercentrum waar iedereen gebruik van mag maken. 

De raadszaal is het letterlijke hart van het Stadshuis. Met enorme raampartijen is de plek van debat en besluitvorming zichtbaar voor de stad. Dankzij gebruik van hoogstaand materiaal en technische innovaties is het Stadhuis ook nog eens erg energiezuinig. Zo is er ‘slim’ glas gebruikt dat meekleurt wanneer de zon meer schijnt en dat voldoet het aan de hoogste standaarden van duurzaam bouwen. 

Architechtenbureaus DEDRIE architecten en Common Affairs hebben meegewerkt aan het ontwerp en de transformatie in het hart van Tilburg. Door hergebruik van het gebouw blijft het monumentale karakter behouden, dat dateert uit 1972 (ontwerp van Kraaijvanger Architects). Dankzij toevoegingen van de 21e eeuw zoals duurzame materialen en de inrichting van een open werkplek is het Stadhuis klaar voor de toekomst. De 'zwarte doos' blijft daarmee een fraai contrast vormen met het historische witte Paleis-Raadhuis uit 1849. 

Programma 

Graag laten we geïnteresseerden alvast digitaal kennis maken met het vernieuwde Stadhuis. Iedereen is van harte welkom om op zondag 18 april tussen 11:00 uur en 12:00 uur de éénmalige digitale tv-uitzending via onze livestream te bekijken. Houd de website en onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie over het programma.