Parkeren met je kenteken

07 mei 2018
foto van nieuwe parkeerautomaat

De gemeente vervangt alle parkeerautomaten in Tilburg. Er komen nieuwe automaten, waar mensen kunnen parkeren door hun kenteken in te voeren of met een app op hun mobiele telefoon.

Gebruikers van een parkeer-app betalen achteraf, voor de tijd die ze ook echt geparkeerd hebben. Parkeerders zonder app kunnen vooraf bij de automaat betalen met hun pinpas; betalen met contant geld kan niet meer. Zij moeten hun kenteken invoeren en aangeven hoe lang ze willen parkeren. Een bonnetje achter de ruit is niet meer nodig.

In september 2016 is door de gemeenteraad besloten alle parkeerautomaten in de stad te vervangen. De oude automaten zijn afgeschreven en aan vervanging toe. Vanwege beperkt gebruik van een aantal automaten en de opkomst van parkeer-apps, komen er minder terug dan er nu staan. De nieuwe parkeerautomaten zijn meteen na plaatsing te gebruiken. Parkeervergunningen en de BezoekersApp blijven geldig.

Lees meer over kentekenparkeren

De vervangingswerkzaamheden vinden plaats per wijk en duren tot ongeveer eind juni. Hierbij worden ook verkeersborden aangepast. De straten blijven zoveel mogelijk normaal bereikbaar, al kan de gemeente niet garanderen dat er helemaal geen verkeershinder ontstaat. Omwonenden krijgen een bewonersbrief met meer informatie.