Plannen voor 250 vrije sector huurhuizen

05 juni 2019

Tilburg en vermogensbeheerder Syntrus Achmea hebben op de Provada afgesproken om de komende 5 jaar minimaal 250 vrije sector huurhuizen te bouwen in de gemeente.

Afgesproken is dat het voor het grootste deel moet gaan om lage middenhuur en duurzame woningen. Dat zijn huizen met een maximale huur tot 850 euro. Aan deze huizen voor inwoners die net teveel verdienen voor een sociale huurwoning is grote behoefte in de gemeente. De gemeente werkte al samen met Syntrus Achmea. Die samenwerking is met 5 jaar verlengd.

Ambitie gehaald

Tilburg en Syntrus Achmea sloten in 2013 een eerste overeenkomst om meer vrije sector woningen in de gemeente te krijgen. De ambitie om ten minste 250 woningen te realiseren is ruimschoots gehaald. Namens zijn institutionele opdrachtgevers zorgde Syntrus Achmea voor ruim 400 nieuwe woningen in het middensegment, waaronder eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen, in onder meer Berkel-Enschot, Stappegoor, Park Centraal, Koolhoven en aan de Quirijnboulevard, Magazijnstraat en Oude Dijk.

Tekort

Wethouder Oscar Dusschooten: "Als gemeente worden we geconfronteerd met een hardnekkig tekort aan middeldure huurwoningen in onze stad. We zijn dan ook heel blij dat Syntrus Achmea de bewezen succesvolle samenwerking op dit gebied ook de komende jaren continueert. We roepen andere partijen op om dit goede voorbeeld te volgen en ook een rol te pakken in deze aanzienlijke maatschappelijke opgave."