Predicaat Koninklijk voor Van Eerd B.V.

02 december 2019
Predicaat Koninklijk voor Van Eerd B.V.

Het Tilburgse bedrijf Van Eerd B.V. ontving 29 november het predicaat Koninklijk uit handen van burgemeester Theo Weterings. Het bedrijf bedrukt verpakkingen voor de farmaceutische industrie.

Burgemeester Weterings reikte het predicaat uit aan directeur Roel van Eerd tijdens de viering van het 100-jarig jubileum in de Concertzaal in Tilburg.

Familiebedrijf

Van Eerd B.V. bestaat sinds 1919. Oprichter Bernardus Simon van Eerd begon op 1 december 1919 een drukkerij vanuit zijn woonhuis in de Stedekestraat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de tweede generatie Van Eerd in het bedrijf: Berry van Eerd. Onder zijn leiding werd het bedrijf aanzienlijk uitgebreid. Inmiddels staat de 3e generatie Van Eerd aan het roer. Sinds 1988 is het bedrijf 100 procent gespecialiseerd in het drukken van verpakkingen voor de farmaceutische industrie. Het is op dit gebied momenteel marktleider in Nederland.

Leerwerkbedrijf Diamant


Van Eerd zit op industrieterrein Kraaiven en heeft een modern machinepark. In maart 2018 ontving het bedrijf voor de 4e keer de Deloitte Best Managed Company Award: een prijs die een select aantal bedrijven in Nederland ontvangt. Van Eerd heeft een bijzondere band met Tilburg. Niet alleen komen de 128 medewerkers bijna allemaal uit Tilburg, het bedrijf verbindt zich buiten de bedrijfsmatige activiteiten op allerlei andere manieren met de stad. Zo is Van Eerd bijvoorbeeld hoofdsponsor van de Stichting Mooi Zo Goed Zo, een initiatief dat kleinschalige wensen uit laat komen van bewoners en vrijwilligers in Tilburg. Ook steunt Van Eerd als werkgever maatschappelijke projecten van de eigen werknemers. Indirect zorgt het bedrijf voor de werkgelegenheid van 40 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt via leerwerkbedrijf Diamant.

Het predicaat Koninklijk wordt toegekend aan Van Eerd B.V. vanwege het 100-jarig bestaan, de vooraanstaande rol die het bedrijf inneemt in de branche in Nederland en de maatschappelijke betrokkenheid.