Reframe your career

20 oktober 2020
Vrouw springt van de ene naar de andere baan

Leren en Werken Midden-Brabant start op 27 oktober een nieuw loopbaantraject voor schoolverlaters: Reframe your career. Het programma bestaat onder meer uit 3 gratis online workshops op 27, 30 oktober en 3 november, van 10:00 tot 13:00 uur.

Reframe your career is speciaal bedoeld voor afgestudeerden op het MBO, HBO en WO die moeilijk een baan kunnen vinden en twijfelen over het gekozen carrièrepad. Aanmelden kan via de site van middenbrabant.lerenwerken.nl.

Onzekerheid

Door de coronacrisis heerst er steeds meer onzekerheid op de arbeidsmarkt. Wethouder Esmah Lahlah van Arbeidsparticipatie: "Solliciteren is nu lastiger dan ooit. Mede door de crisis vindt een grote groep jongvolwassenen na het afstuderen moeilijk een passende baan binnen het gekozen carrière pad. Reframe Your Career helpt om deze jongeren nieuwe perspectieven te laten zien. Het helpt hen om vanuit hun eigen talenten een nieuwe kansrijke route op te gaan." 

Drie online workshops

Het programma bestaat onder andere uit 3 opeenvolgende online workshops. Hier leren de jongeren over hun passie en kracht, hoe ze omgaan met tegenslagen en om goed te netwerken. Ook is er ruimte voor persoonlijke begeleiding, het delen van ervaringen met andere deelnemers en om te leren van elkaar. Het totale programma helpt jongeren concreet om weer verder te komen. Bijvoorbeeld met een concreet plan om een nieuwe opleiding of aanvullend trainingsprogramma te volgen. Of met een tussenstap op de arbeidsmarkt in een andere branche. Dit jaar starten twee programma’s. Bij succes wordt het in 2021 mogelijk verlengd.

Samenwerking

Reframe your career is een samenwerking tussen Leren en Werken Midden–Brabant en de gemeente Tilburg. Jongerenpunt Midden-Brabant, Fontys en ASA Talent dachten ook mee met de ontwikkeling. Het programma is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Brabant. Hierdoor zijn 2 extra loopbaanadvies trainees aan het werk bij Leren en Werken. Zij worden begeleid en doen werkervaring op, waardoor het ook een bijdrage levert aan een betere arbeidsmarktpositie voor hen. 

Meer informatie op de website van Leren en Werken Midden–Brabant.