Regionale veteranendag in het nieuwe Stadhuis

29 oktober 2021
Veteranen in gesprek met burgemeester Weterings

(Foto: Joris Buijs)

Zo’n 140 veteranen uit de regiogemeenten ontmoetten elkaar vandaag, op 30 oktober, tijdens de regionale veteranendag in het vernieuwde Stadhuis van Tilburg. Ook enkele burgemeesters en wethouders van de betreffende gemeenten waren daarbij aanwezig.

De dag was georganiseerd door Stichting Veteranen Hart van Brabant en de gemeente Tilburg. Burgemeester Theo Weterings dankte de veteranen voor hun inzet voor vrede en veiligheid, waar dan ook ter wereld. Hij sprak ook de wens uit dat de erkenning en het begrip voor de inzet van veteranen in de samenleving, niet alleen blijft, maar ook groeit.

Edwin Vermetten

Veteraan en rolstoeltennisser Edwin Vermetten hield een inspirerende presentatie. Openhartig vertelde hij over zijn ongeluk tijdens een missie in Bosnië, de langdurige revalidatie en zijn succesvolle deelname aan de Invictus Games.

Veteranen Ontmoetingscentrum

Luitenant-generaal buiten dienst Hans van Griensven, voorzitter van het Veteranen Platform, onderstreepte het belang van een plek waar veteranen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen met elkaar kunnen delen. Om die reden heeft Stichting Veteranen Hart van Brabant met hulp van de regiogemeenten het Veteranen Ontmoetingscentrum in Tilburg gerealiseerd. Hans van Griensven, tevens lid van de Raad van Advies van de stichting, toonde een impressie van het ontmoetingscentrum en nodigde de veteranen uit om snel een kijkje te komen nemen.

Meer informatie over Stichting Veteranen Hart van Brabant staat op de website veteranenhartvanbrabant.nl.