Rennen op de Tilburgse Kermis

12 april 2018
foto van een run door de Spoorzone

Tijdens de Tilburgse Kermis is er dit jaar voor het eerst een Kermisrun, op zondagochtend 29 juli. De route van het hardloopevenement loopt over het kermisterrein en door verschillende attracties.

De Kermisrun is een zogenoemde fun run, zonder wedstrijdelement. Het doel is niet om de snelste tijd te lopen maar om Tilburg en de Tilburgse Kermis op een sportieve manier te (her)ontdekken. Het 10 kilometer lange parcours loopt over alle pleinen van de kermis en over verschillende attracties. De komende maanden maakt de organisatie de route bekend. In mei start de inschrijving voor de Kermisrun.

Organisatie

Golazo Sports organiseert sportevenementen waarbij topatleten, recreatieve sporters en supporters centraal staan. Een voorbeeld hiervan zijn de Urban Trails: hardlooptrajecten in steden, waarbij de deelnemers door theaters, stadions en steegjes rennen. De run op de Tilburgse Kermis is hiermee te vergelijken. Andere grote loop- en fietsevenementen van Golazo zijn bijvoorbeeld de NN Marathon Rotterdam, de NN CPC Loop Den Haag, de CZ Tilburg Ten Miles, Marathon Eindhoven, de Classico Boretti en de KlimClassic.