Rijbewijs online aanvragen vanaf 1 september

02 oktober 2019

Inwoners die hun rijbewijs moeten verlengen of willen uitbreiden met categorieën kunnen dat vanaf 1 september ook online doen. Ze hoeven dan maar 1 keer naar de stadswinkel. Het rijbewijs kan al na 2 dagen opgehaald worden.

De aanvraag kan overal en op elk moment. Voor het ophalen is het niet nodig om een afspraak te maken. Online aanvragen kan via de website van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Om het rijbewijs online te verlengen is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf. Op de website van de RDW staat een lijst met erkende fotografen in Tilburg. Inloggen bij de online aanvraag moet met de DigiD-app met verhoogd beveiligingsniveau door eenmalige controle van het identiteitsbewijs. Deze app is te downloaden in de App Store en via Google Play. Het online verlengen van het rijbewijs is een experiment. Er doen op dit moment 25 gemeenten aan mee. Na een jaar wordt het experiment geëvalueerd en wordt er besloten of en hoe het een vervolg krijgt.

Stadswinkel

Inwoners die een rijbewijs aan willen vragen, kunnen een afspraak maken bij de stadswinkel. Als ze het rijbewijs komen aanvragen moeten ze een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben en een recente pasfoto. Als ze jonger zijn dan 18 jaar, moet ook een geregistreerde begeleiderspas getoond worden. Een rijbewijs kost in Tilburg 39,75 euro.

Meer informatie op de pagina rijbewijs op deze website tilburg.nl.