Rolph Dols beoogd wethouder Tilburg

21 maart 2019

Het CDA in Tilburg heeft donderdag 21 maart bekend gemaakt dat zij Rolph Dols voordraagt als de opvolger van wethouder Erik de Ridder. De heer Dols is nu wethouder in de gemeente Gilze en Rijen.

Wethouder de Ridder gaat in mei aan de slag als watergraaf bij Waterschap De Dommel in Boxtel.

De heer Dols (56 jaar) is een jaar geleden begonnen aan zijn 3e termijn als wethouder in Gilze-Rijen. De afgelopen jaren hebben De Ridder en Dols zich ingezet voor vrijwel dezelfde onderwerpen gericht op de economische ontwikkeling van de regio. En op de opgaves in het sociale domein, zodat inwoners in de regio blijven meedoen in de samenleving. Beiden met als doel om bij te dragen aan een betere wereld waarin inwoners gezond en gelukkig zijn.

"We kennen Rolph als betrokken bestuurder met het hart op de tong. Verschillende collegeleden hebben al met hem samengewerkt aan opgaves in het sociale en economische domein in de regio. Wij verwelkomen Rolph van harte in het college van burgemeester en wethouders in Tilburg," stelt Berend de Vries als coalitieleider namens het college.

Proces

De fractie van het CDA heeft Rolph Dols nu voorgedragen. Naar verwachting zal hij in de raadsvergadering van 6 mei aanstaande beëdigd worden. Wethouder De Ridder neemt in april afscheid.