Routepalen Stadsbos013 vernieuwd

07 april 2021
Wethouder Mario Jacobs in het stadsbos

In Stadsbos013 komen nieuwe wandelroutepalen. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen, zodat ze de komende 10 jaar meegaan. Wethouder Mario Jacobs plaatste de 1e paal op 6 april. De opknapronde duurt tot uiterlijk 22 april.

De routepalen zijn in stijl van de stadsbosbeeldtaal. Deze beeldtaal is speciaal ontwikkeld voor Stadsbos013 en zorgt voor herkenbaarheid in dit gebied. Je kunt dan denken aan routepalen, informatieborden, picknicktafels en afvalbakken in dezelfde stijl. Met het vernieuwen van de routepalen zijn de wandelroutes van ‘de Zes van Tilburg’ weer geheel op orde. 

De Zes van Tilburg

Stadsbos013 is een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Tilburg op fietsafstand van het centrum. In het natuurgebied ligt wandelknooppuntennetwerk ‘De Zes van Tilburg’. Dit netwerk bestaat uit 5 korte wandelroutes: de Reeshofroute, Vijverroute, Amarantroute, Heideparkroute en Waranderoute. Wanneer je de 5 wandelingen aan elkaar koppelt, ontstaat de 6e wandelroute van 57 kilometer. De wandelroutes maken deel uit van het wandelnetwerk Brabant.