Scherper beleid illegaal gokken

22 november 2019

Gemeente Tilburg heeft het handhavingsbeleid rondom illegaal gokken aangescherpt. Voortaan wordt een pand met dit soort illegale activiteiten direct gesloten. Als het van toepassing is, wordt ook de exploitatievergunning meteen ingetrokken.

Burgemeester Theo Weterings neemt deze maatregel omdat het beleid verouderd was en niet daadkrachtig genoeg.

Illegaal gokken is niet mogelijk zonder gebruik te maken van legale voorzieningen zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Er is sprake van witwassen en er is geen zicht op geldstromen. Het verdiende geld verdwijnt vaak in een zwart geld circuit waarmee andere criminele of maatschappij-ondermijnende activiteiten kunnen worden gefinancierd. Verder is er geen zicht op de personen die gokken, wat het bestrijden van gokverslavingen lastig maakt.

Meld een vermoeden

Help ons mee om uw buurt veilig te houden door uw een melding te maken. Ziet u signalen van illegaal gokken of heeft u het vermoeden dat er ergens illegaal wordt gegokt? U kunt dit melden bij de politie via tel. 0900-8844. Wilt u liever anoniem melden, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.