Schop in de grond aanleg glasvezelnetwerk Oud Noord

09 maart 2020
Mario en Anja zetten samen de schop in de grond

In Tilburg Oud Noord is 9 maart een start gemaakt met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het graafwerk duurt niet langer dan 3 dagen per straat.

Wethouder Mario Jacobs en Anja de Vos-Biemans, regiodirecteur Zuid van KPN gaven samen het startsein door een paar meter te graven. Wethouder Mario Jacobs: "In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Tilburg klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst."

Stabiele technologie

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN NetwerkNL aan het netwerk van Nederland.

Anja De Vos-Biemans: "KPN heeft de ambitie om de komende jaren ruim één miljoen extra huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Natuurlijk ook in Tilburg. De samenwerking met de gemeente Tilburg is vanaf de eerste gesprekken zeer positief, waardoor we de komende jaren de gehele gemeente gaan voorzien van glasvezel."

Als het werk in een straat start, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren.