Skateboarden verder op de kaart zetten

26 februari 2019

De B5-steden in Brabant, BrabantSport, de Skateboard Federatie Nederland, de provincie en 4 skateparken hebben afspraken gemaakt om skateboarden in de provincie verder te professionaliseren.

De B5 zijn: Tilburg, Breda, Eindhoven, 's-Hertogenbosch en Helmond. De afgelopen jaren is een aantal mooie resultaten bereikt. Zo zit de permanente vestiging van de Nederlandse selectie Skateboarden discipline Park in Eindhoven (erkend door NOS*NSF) en zijn internationale evenementen, zoals de World Cup Skateboarding en de International Halfpipe Competition, naar Brabant gehaald.

Thuisbasis

De samenwerkende partijen willen op 'world class level' opereren en de permanente thuisbasis blijven van de NL selectie Skateboarden 'Park' in Brabant. Hiermee levert de provincie een bijdrage aan de landelijke ambitie van NOC*NSF om met urban sports in de top 10 landen van de wereld te komen, en zo zichtbaar te zijn op de Olympische Spelen van Tokio 2020 en Parijs 2024.

Intentieverklaring

De gemaakte afspraken staan in een intentieverklaring die alle partijen op 26 februari ondertekenden. Gedeputeerde Henri Swinkels: "Urban sport, cultuur en de bijbehorende levensstijl wortelen goed in Brabant. In de stedelijke omgeving en met name in de spoorzones ontwikkelt urban zich razendsnel. En nu onderdelen Olympisch gaan worden, is het belangrijk met elkaar een tandje bij te zetten. Urban verdient onze support en door het te verbinden met onze sportvoorzieningen, organisaties, bonden en verenigingen kan het alleen maar groeien."