Sluiting fietsenstallingen Spoorlaan

09 juli 2020
Stalling bij station aan Spoorlaan

Op dinsdag 21 juli sluiten de onbetaalde en de betaalde fietsenstalling aan de Spoorlaan bij station Tilburg. Vanaf die dag is de nieuwe fietsenstalling open, die ligt aan de andere kant van het spoor.

Diamantgroep verwijdert fietsen die niet opgehaald zijn na 21 juli uit de oude stallingen. Deze fietsen gaan naar de AFAC en kunnen daar worden opgehaald door de eigenaar. Hiervoor zijn een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel nodig. Ga voor meer informatie over de AFAC naar de pagina Fietsen in Tilburg.

Nieuwe fietsenstalling

In de nieuwe fietsenstalling aan de andere kant van het spoor is plaats voor 3.900 fietsen. De eerste 24 uur is de stalling gratis, daarna kost het stallen van een fiets 1,25 euro per dag. Via NS fiets kunnen frequente gebruikers een abonnement afsluiten. De fietsenstalling is beveiligd en open vanaf een kwartier vóór de eerste trein tot een kwartier na aankomst van de laatste trein. De nieuwe stalling heeft een serviceruimte voor kleine reparaties en er zijn OV fietsen beschikbaar. De ingang zit aan de Willem II-passage. De uitgangen zijn ter hoogte van de LocHal en aan het Burgemeester Stekelenburgplein.

Duurzaam stallen

De fietsenstalling is aan de buitenkant van glas en het dak is begroeid met sedum-planten. Sedum is een vetkruid dat bloeit in de zomer. Vlinders en bijen komen er graag op af en het vangt veel regenwater op. Het sedum-dak draagt het bij aan de klimaatadaptie in de stad.