Snelheids-spaarpot Kerkstraat Berkel-Enschot

07 juni 2019

Er komt een test met een zogenoemde 'belonings-snelheidsmeter' in de Kerkstraat in Berkel-Enschot. Als een automobilist zich netjes aan de maximum snelheid houdt, komt er een bedrag in een spaarpot.

De gemeente ontvangt steeds meer meldingen over autoverkeer dat te hard rijdt door de Kerkstraat in Berkel-Enschot. De wegversmallingen hebben onvoldoende effect om de snelheid te remmen. Daarom doen de gemeente en de provincie Noord-Brabant de test met de 'belonings-snelheidsmeter'. Voor iedere automobilist die zich houdt aan de 30 kilometer snelheid gaat er een bedrag in een spaarpot. Samen met de dorpsraad Berkel-Enschot heeft de gemeente besloten dat het gespaarde geld gaat naar de stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot.

Verkeersremmend

Vanwege de busroute kan de gemeente geen extra verkeersremmende maatregelen treffen. De snelheidsmeter is woensdag 5 juni geplaatst en werkt van vrijdag 7 tot en met vrijdag 28 juni 2019. Met het plaatsen van de meter hopen de gemeente en de provincie dat de automobilisten zich bewust worden van de gereden snelheid.

In Brabant werken provincie, gemeenten, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat alle Brabanders goed opletten in het verkeer en zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten of te hard rijden.