Snellaadpalen in centrum Tilburg

05 december 2018

Aan de Burgemeester Brokxlaan, ter hoogte van de Fraterstraat, staat vanaf 5 december de eerste snellader in het centrum van Tilburg. Met dit apparaat kan een elektrische auto in 20 tot 30 minuten opgeladen worden.

Het bijzondere aan de lader is ook dat het mogelijk is om bij deze paal met creditcard te betalen. Hij heeft ook een paslezer om te aanmelden of te betalen met een laadpas. Wethouder Oscar Dusschooten (Emissieloos Vervoer) nam de snellader van exploitant Allego, met twee contactpunten én een Tesla-adapter, op woensdag 5 december officieel in gebruik.

Extra oplaadpalen

Op de parkeerplaats van de supermarkt aan de Jan Heijnstraat komt donderdag 6 december een FastNed oplaadpaal (met twee contactpunten). Ook met deze paal kunnen auto's in ongeveer 20 minuten opgeladen worden.

In Tilburg breidt de oplaadinfrastructuur steeds verder uit. Momenteel zijn er zo'n 260 openbare oplaadpunten in Tilburg en dit aantal groeit gestaag. Zo werd er vorige week in de wijk Zuiderpark een lader voor elektrische deelauto's in gebruik genomen. "We maken Tilburg klaar voor de toekomst van elektrische auto's. Als gemeente doen we dat door de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur mogelijk te maken", aldus wethouder Oscar Dusschooten. We zetten ons actief in om de CO2 uitstoot te verminderen. Daarom stimuleren we het gebruik van emissieloos vervoer".

Zelf een oplaadpaal in uw straat?

Inwoners kunnen zelf bij de gemeente een aanvraag doen voor een oplaadpunt in hun straat op de pagina oplaadpunten voor elektrisch vervoer op deze site tilburg.nl. Op deze pagina staan ook de oplaadpunten in de stad.