Stadscomponist Anthony Fiumara

11 juli 2018

(Foto: Roger Cremers)

Tilburger Anthony Fiumara is tot eind 2019 stadscomponist voor Tilburg. Hij is vanaf september ook docent compositie en analyse aan het conservatorium in Tilburg.

De stadscomponist is een van de projecten van Geert van Boxtel. Hij is door de provincie Noord-Brabant aangesteld om klassieke muziek bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Als stadscomponist krijgt Fiumara de opdracht klassieke muziek te verlevendigen en de presentatie te vernieuwen. Dat moet leiden tot nieuwe composities, evenementen en nieuwe samenwerkingen.

Orkest De Volharding

Anthony Fiumara (Tilburg, 1968) studeerde muziekwetenschap in Utrecht en werkte jaren als muziekjournalist voor onder andere Trouw. Tot de opheffing in 2009 was hij artistiek leider van Orkest De Volharding en hij stond aan de wieg van zowel het OUTPUT Festival voor elektrische gitaar in hedendaagse muziek als het cross-over-ensemble Lunapark. In 2016/2017 was hij Composer in Residence bij het Noord Nederlands Orkest. In 2017 Composer in Focus bij November Music. Anthony schreef o.a. voor Ensemble Musikfabrik, Slagwerk Den Haag, Temko, Holland Baroque, Ralph van Raat, Aart Strootman, Tom Sanderman.

Meer informatie op de website van Anthony Fiumara.