Stadsdichter Rodgairo Dalnoot geïnstalleerd

30 augustus 2021
Stadsdichter Rodgairo Dalnoot

Rodgairo Dalnoot is zondag 29 augustus geïnstalleerd als stadsdichter van Tilburg voor een periode van 2 jaar. Dalnoot werd geïnstalleerd door wethouder Marcelle Hendrickx tijdens de boekenmarkt ‘Boeken rondom het Paleis’.

Speciaal voor deze gelegenheid schreef hij zijn 1e gedicht dat hij ook voordroeg en dat onder dit bericht staat als pdf. Ook andere (Tilburgse) dichters droegen voor uit eigen werk. 

Spoken word

De 32-jarige Tilburger woont in Korvel en is in het dagelijks leven vader, dichter, spoken word- artiest, rapper, en jongerenwerker, en sinds dit weekend dus ook stadsdichter. Hij won in 2019 tijdens het internationale spoken word-event van SPOKEN.FM in Rotterdam de aanmoedigingsprijs voor ‘De meest inspirerende ontdekking van de SPOKEN Awards 2019’. Dit jaar bracht hij zijn eerste EP ‘Nacht van het blauwe uur’ uit. Als stadsdichter wil Dalnoot mensen verbinden. Ook wil hij een podium bieden aan aanstormend schrijftalent.

Tilburg is een stad van makers. Een stad die verrast, uitdaagt en een voedingsbodem is voor creatief talent. Ook op het gebied van literatuur en poëzie. Verbeeldingskracht, ontspanning en spiegeling versterken Tilburg. Sinds 2003 benoemt het college daarom elke twee jaar een stadsdichter van Tilburg. Rodgairo Dalnoot is de tiende stadsdichter van Tilburg en opvolger van Anton Dautzenberg.