Stadswinkel Berkel-Enschot verhuist

16 juni 2017
Koningsoord in Berkel-Enschot

De stadswinkel in Berkel-Enschot verhuist naar het gerenoveerde klooster Ons Koningsoord. De vestiging aan de Eikenbosch is vanaf 26 juni gesloten. Op maandag 3 juli gaat de nieuwe locatie open.

Het nieuwe adres wordt Trappistinnentuin 77, het telefoonnummer 14 013 blijft hetzelfde. Ook de openingstijden van de stadswinkel veranderen niet: maandag, woensdag en vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur. Alle stadswinkels werken op afspraak. Een afspraak maken kan via de pagina afspraak maken op deze website tilburg.nl en via telefoonnummer 14 013.

Doe-het-zelf

Sommige mensen komen zonder afspraak langs. Zij kunnen bij de doe-het-zelfbalie kijken of er toevallig een gaatje is of direct een product aanvragen. Het blijft mogelijk om veel gemeentelijke producten en diensten thuis op internet te regelen.

Gerenoveerd

Midden in Berkel-Enschot staat het monumentale Koningsoord. Dit voormalig klooster is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en uitgebouwd. De nieuwe stadswinkel bevindt zich op de begane grond van het klooster, naast de bibliotheek aan de rondgang om de binnentuin. Het gebouw biedt ook onderdak aan een cultureel centrum, een kinderdagverblijf en een muziekschool. Het complex krijgt een aantal multifunctionele ruimtes, horeca en appartementen voor starters en 55-plussers.

Verbinding

De komende tijd wordt de omgeving van het klooster verder ontwikkeld tot het nieuwe dorpshart. Er komt een directe verbinding tussen de Eikenboschweg en het gezondheidscentrum naast het kloostercomplex. De planning is dat die verbinding op 20 juli klaar is. Tot de andere nieuwe wegen af zijn, is Ons Koningsoord bereikbaar via de bouwweg vanaf de Raadhuisstraat. Bezoekers moeten net voor de spoorwegovergang linksaf.