Start campagne 'Aan de slag met je huis'

06 februari 2019

Alle woningeigenaren in de wijk de Achthoeven in Udenhout krijgen t/m 24 februari bezoek van een bewoner uit de buurt die o.a. vraagt naar de wensen op het gebied van energiezuinig wonen en veiligheid.

Deze week startte in de wijk de campagne 'Aan de slag met je huis'. De wijkbewoners voelen zich prima thuis in de Achthoeven en willen er graag nog vele jaren fijn wonen. Daarom kan het een goed idee zijn om nú al werk te maken van de toekomst.

Snel maatregelen nemen

Met de campagne ‘Aan de slag met je huis’ wil de gemeente bewoners activeren sneller  maatregelen te nemen. Dit gebeurt in samenwerking met uw Dorpsraad, Contact50 (voorheen KBO Udenhout) en Energie Coöperatie Udenhout. De vragenlijst ofwel de woonwensentest achterhaalt de behoefte van de bewoner op de thema's. Een eventuele vervolgstap is een advies op maat van een adviseur op het gebied van energie, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. Bewoners zijn tot niets verplicht. Doel: in de toekomst meer plezier en comfort halen uit een eigen woning. Meer informatie op Aandeslagmetjehuis.nl.

Woonwensentest

Wethouder Oscar Dusschooten (energietransitie gebouwde omgeving) nam de 1e woonwensentest af bij bewoner Wim Brekelmans, wijkbewoner van de Achthoeven. Oscar Dusschooten: "De woning van de toekomst is energiezuinig, levensloopbestendig en veilig. Het verbruikt weinig energie en wekt deze energie duurzaam op. Op basis van de behoefte zijn er professionele adviseurs die adviseren welke mogelijkheden er zijn. Het advies is vrijblijvend, de bewoner hoeft geen gebruik te maken van de aanbodpartijen in de uitvoering."

Deze wijkcampagne draagt bij aan de ambitie van de gemeente om particuliere woningeigenaren te stimuleren te investeren in de woning. De reductie van het gebruik van energie zorgt er ook voor dat de woning erg comfortabel is in gebruik. Bewoners kunnen gezond oud wonen door de slimme inrichting voor dit doel. Als laatste is de woning bestand tegen de meest gebruikte vormen van inbraak en daarom niet interessant voor de gelegenheidscrimineel. Een gezonde, duurzame, veilige woning waarin het comfortabel wonen is.