Starters op de woningmarkt kunnen lening krijgen 

23 september 2020
Een hand met sleutels, starters kunnen een lening aanvragen

Op initiatief van het Rijk komt er een Week van de Starter. Van 27 september t/m 4 oktober staan starters op de woningmarkt centraal. Ook de gemeente Tilburg biedt de Starterslening aan.

Starters hebben het lastig op de woningmarkt. Er is een woningtekort, lange wachttijden, prijzen stijgen en er is veel veranderd de afgelopen jaren. Naast woningen voor starters, is heldere informatie nodig om starters te helpen. Daarom hebben woningmarktexperts hun krachten gebundeld.

Starten op de woningmarkt

Op de website startenopdewoningmarkt.nl vinden starters informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huur- en koopwoningmarkt. Starters zijn mensen die voor het eerst een huis kopen of huren. In Nederland ligt de gemiddelde leeftijd van starters op de woningmarkt tussen de 25 en 40 jaar.

Met de Starterslening kunnen mensen de eerste stap op de koopmarkt toch maken. De lening is een aanvullende tweede hypotheek. Het bedrag kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper. De Starterslening is aan te vragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Hiervoor is een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. Deze is aan te vragen met het online formulier Starterslening. Kijk voor informatie op de pagina Starterslening op deze website tilburg.nl. 

Webinars

In de Week van de Starter zijn er meerdere webinars (online informatiebijeenkomsten) voor starters. Maandag 28 september 'Zo koop je succesvol een huis' van Vereniging Eigen Huis. Op dinsdag 29 september 'Vergroot je kansen op de woningmarkt' van SVn over de Starterslening en donderdag 1 oktober een webinar over 'Zo koop jij succesvol een nieuwbouwhuis' van Vereniging Eigen Huis. Meer informatie op de site startenopdewoningmarkt.nl

De site startenopdewoningmarkt is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG.