T-Helpt voor alle coronahulp in Tilburg

09 april 2020

Veel organisaties en initiatieven in Tilburg staan klaar voor mensen die vanwege de corona-crisis hulp nodig hebben. Een overzicht hiervan staat op de website T-Helpt.

Ga naar het overzicht op www.t-helpt.nl.

Mensen met een hulpvraag kunnen bellen naar het AdviesPunt van ContourdeTwern: 013-549 86 46 of een e-mail sturen: adviespunt@contourdetwern.nl. Ook wie hulp wil bieden, kan contact opnemen met het AdviesPunt. Daar kunnen mensen bijvoorbeeld terecht voor een vrijwilliger die boodschappen voor ze doet, medicijnen ophaalt bij de apotheek of de hond uitlaat.

Luisterend oor

Bij veel organisaties zitten vrijwilligers klaar om gezellig mee te kletsen, of die helpen als iemand het even niet meer ziet zitten. Iedereen moet zijn ei kwijt kunnen in deze tijden. Organisaties die een luisterend oor bieden zijn onder andere: De Luisterlijn, Mantelzorglijn, KBO, Rode Kruis en de Kindertelefoon.

Wat is T-Helpt?

T-Helpt is een website van de gemeente Tilburg waarop alle hulp en activiteiten staan waarvoor geen indicatie of verwijzing nodig is. Tilburgers kunnen rechtsreeks contact opnemen met de organisaties die erop staan. Veelal is de hulp ook gratis. Let op: in deze crisistijd hebben veel organisaties hun dienstverlening aangepast en gaan veel activiteiten niet door. Mensen die gebruik willen maken van één van de diensten kunnen het beste eerst telefonisch contact opnemen.

Organisatie aanmelden

Organisaties die hulp bieden aan Tilburgers kunnen zich registreren op T.Helpt.nl. Zo zijn ze  beter vindbaar voor Tilburgers met een hulpvraag. Registreren via www.t-helpt.nl.