Taxichauffeur aangehouden voor vermoeden drugsdealen

03 januari 2020
Taxikeurmerk voor taxi's in Tilburg

De politie hield 29 december een taxichauffeur aan. Het vermoeden bestaat dat de man vanuit zijn taxi in drugs zou handelen. Agenten kwamen de man op het spoor na camerabeelden, waar verdachte bewegingen werden geconstateerd.

Na fouillering bleek dat de man drugs bij zich had en een grote hoeveelheid contant geld. Hierop is de man aangehouden. Ook is de woning van de man doorzocht. Hierbij is nog meer contant geld gevonden. De drugs, het geld en de auto’s van de man zijn inbeslaggenomen. De man zit vast voor verder onderzoek en verhoor.

Dagelijks controles

Het handelen in drugs vanuit een taxi hoort vanzelfsprekend niet bij representatief, gastvrij en betrouwbaar taxivervoer. Daarom worden in Tilburg vrijwel dagelijks controles uitgevoerd. Zo is en blijft de kwaliteit van ons taxivervoer gegarandeerd.

Korte ritten

Vanaf juli 2019 rijden straattaxi's in Tilburg enkel nog met een taxivergunning. Deze vergunning bewijst dat de chauffeur voldoet aan het zogeheten taxikeurmerk. Het keurmerk is een initiatief van de Tilburgse taxibranche en de gemeente en moet de kwaliteit van het taxivervoer verbeteren. Chauffeurs met vergunning kennen de weg in Tilburg, weigeren geen korte ritten en zijn representatief, gastvrij en betrouwbaar.

Keurmerk

Om vast te stellen of taxi's wel beschikken over het taxikeurmerk voor representatief, gastvrij en betrouwbaar taxivervoer en of ze voldoen aan de bijhorende kwaliteitseisen houdt Stadstoezicht vrijwel dagelijks controles. Sinds de invoering in juli zijn er zo'n 210 controles uitgevoerd. Tijdens deze controles zijn 15 overtredingen geconstateerd, waarbij boetes en waarschuwingen zijn uitgedeeld.

Naast reguliere controles wordt er ook gebruik gemaakt van onderzoek naar de kwaliteit van het taxivervoer via het inzetten van zogeheten 'mystery guests'.

Inwoners die een klacht hebben over een rit of een chauffeur of een taxi zien die zonder keurmerk rijdt, kunnen dit melden via taxikeurmerk@tilburg.nl. Geef daarbij het keurmerknummer of kenteken van de taxi door.