Taxustaxi haalt snoeisel van taxus op

21 mei 2021
De Taxus Taxi zak

Inwoners kunnen snoeisel van taxus-struiken vanaf 25 mei gratis laten ophalen door medewerkers van de taxustaxi. Dit doen de medewerkers als de hoeveelheid 15 kilo of meer is. Ook kleinere hoeveelheden zijn welkom. Die kunnen inwoners inleveren bij speciale inzamelpunten.

Een lijst met inzamelpunten, is te vinden op de site taxustaxi.nl.

Taxol

In de jonge twijgen van de taxus zit een belangrijke grondstof, 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt. Dat heeft een remmende werking op kanker. Tilburgers die taxusafval willen laten ophalen, kunnen vanaf 24 mei online een afspraak maken via taxustaxi.nl/afspraak. Het snoeisel wordt dan vanaf 25 mei opgehaald.

De kwaliteit van het snoeisel is erg belangrijk. Zo is de stof Taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Daarom zijn hele struiken of oude takken van een taxushaag niet bruikbaar. Het is belangrijk om meteen na het snoeien een afspraak te maken voor ophalen. Ook is het belangrijk om het snoeisel zo veel mogelijk uit de zon te houden. Alle voorwaarden en instructievideo’s staan op: taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen

Net als andere jaren, verstrekt Taxus Taxi weer gratis materialen. Door een vertraging in de levering, laat de Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten. Maar tassen en zeilen zijn op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder; Boerenbond, Welkoop, en Intratuin. Inwoners kunnen het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Vrijwilliger worden?

De taxusinzameling kan niet zonder vrijwilligers. Ook dit jaar doet de stichting weer een oproep aan iedereen die zich samen met een enthousiast team wil inzetten voor de inzameling. Taxus Taxi is op zoek naar chauffeurs die beschikbaar zijn in de maanden juni, juli en augustus en in het bezit zijn van rijbewijs B of BE. Mail voor meer informatie naar communicatie@taxustaxi.nl.