TextielLab predicaat Hofleverancier

17 maart 2017
De uitreiking van het predicaat Hofleverancier

Het TextielLab, de moderne werkplaats in het Textielmuseum, mag vanaf 17 maart het Koninklijk Wapen zetten op producten die ze maken. Inclusief de toevoeging 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'.

Dit recht is 25 jaar geldig. Burgemeester Peter Noordanus overhandigde het predicaat aan de medewerkers van het TextielLab. Dit lab heeft een bijzondere status binnen de textielindustrie en heeft ook internationaal een goede naam. Het lab is een 'fabriek' in de oude fabriek waar de laatste technieken worden toegepast om vernieuwende stoffen en toepassingen te ontwikkelen. Destijds was het een stoommachine die de spin-, twijn- en weefmachines aandreef. Nu wordt in het lab gewerkt met computergestuurde apparatuur waar experimentele weefsels, breisels en andere textiele producten vanaf komen, ontwikkeld en vervaardigd met innovatieve garens en materialen. Internationale modeontwerpers komen stoffen ontwikkelen voor hun volgende collectie, interieurarchitecten komen experimenteren met materialen en technieken en ook kunstenaars komen hier voor hun nieuwste creaties.

Vooraanstaand

Ondernemers die het predicaat Hofleverancier krijgen, vervullen een vooraanstaande functie in de regio en bestaan minimaal 100 jaar. Verder moet een onderneming zich onder meer onderscheiden door kwaliteit, continuïteit en solidariteit. Er zijn ongeveer 400 Nederlandse bedrijven die het Koninklijk Wapen mogen voeren.