Tilburg kleurt oranje als signaal tegen geweld

25 november 2019
Het Stadskantoor in het oranje tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Ook Tilburg zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Vanaf 25 november kleuren enkele gebouwen in de stad oranje. Daarmee sluit Tilburg zich aan bij een internationale campagne 'Orange the World'.

De kleur staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Gebouwen en objecten die oranje zullen oplichten zijn de Heikese kerk, het kantoor van Feniks emancipatie en expertise centrum aan het NS-Plein, de Willem II passage en het stadsbalkon van de LocHal (vanaf 26-11).

Bijeenkomst

Naast de oranje verlichting is er een programma voor professionals. Op 10 december organiseert de gemeente samen met Sterk Huis een bijeenkomst met presentaties en een debat om te ontdekken hoe we dit geweld tegen kunnen gaan. Ook is er een grote bijeenkomst georganiseerd op 3 december. Organisatie Mans Genoeg (Feniks) en de gemeente organiseren een avond in het Duvelhok vanaf 20:00 uur. Met o.a. Jacques en Wanda Beemsterboer, Frans van der Meer, Arijan van Bavel en Karin Bruers.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december.

Meer informatie over de Orange the World campagne staat op orangetheworld.nl.