Tilburg organiseert eigen @home Koningsspelen

16 april 2020

De nationale Koningsspelen kunnen dit jaar niet plaatsvinden vanwege de coronacrisis. Tilburgse gymdocenten bedachten daarom een alternatieve invulling voor vrijdag 17 april, namelijk de @home Koningsspelen.

Tijdens de @home Koningsspelen kunnen kinderen en hun ouders een ochtend thuis bewegen. De aftrap is, net als bij de gewone Koningsspelen, een gezamenlijke dans. Deze is live op de Facebookpagina van sportintilburg te zien. Daarnaast bestaat het programma uit ludieke beweegopdrachten en spelletjes, die kinderen en ouders in en rondom het huis kunnen doen. Denk hierbij aan touwtrekken, wc-rol mikken en verspringen. Uitleg van deze sportdag is online op sportintilburg.nl te vinden en bij sommige scholen is het op papier toegevoegd bij de weektaak.

Elk jaar vinden voorafgaand aan Koningsdag de Koningsspelen plaats op scholen in heel Nederland. Dit jaar gaat deze dag niet door, omdat scholen dicht zijn. Maar de Tilburgse gymdocenten wilden deze dag toch aanpakken om hun leerlingen in beweging te krijgen. Daarom hebben ze de Tilburgse @home Koningsspelen bedacht. "Een geweldig initiatief" vindt Rolph Dols, wethouder sport. "Zeker in deze tijd blijft het belangrijk om te bewegen. Dat helpt om fit te blijven, zowel fysiek als tussen de oren. Ik ben trots op hoe snel het sportbedrijf initiatieven opzet en vorm geeft. Dit is daar weer een mooi voorbeeld van."