Tilburg toegankelijk voor iedereen

10 oktober 2019
Mevrouw in een scootmobiel

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid. Ook in Tilburg vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ook mensen met een beperking.

De gemeente werkt samen met de initiatiefgroep 'Tilburg voor iedereen' (een samenwerking van belangenorganisaties) om de stad zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Als gemeente willen we het goede voorbeeld geven. Bijvoorbeeld door de gemeentelijke gebouwen zo toegankelijk mogelijk te maken. En door te zorgen dat onze website digitaal toegankelijk is. Ook brengen we dit thema actief onder de aandacht bij alle ambtenaren en betrekken we ervaringsdeskundigen bij het maken van beleid.

Jaarlijkse bijeenkomst

Op 20 november is de jaarlijkse bijeenkomst Tilburg voor iedereen. Een van de momenten om ervaringsdeskundigen en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op het thema toegankelijkheid binnen Tilburg. En ook om nieuwe signalen op te halen over hoe kunnen meedoen in Tilburg wordt ervaren. De bijeenkomst is van 17 tot 19:30 uur in MFA Het Kruispunt. Aanmelden kan door een mail te sturen aan Melissa Kolhorn van de gemeente: melissa.kolhorn(ad)tilburg.nl.