Tilburg Trofee voor Interpolis

07 oktober 2019
Tilburg Trofee voor Interpolis

(Foto: Hassan Souhail)

Interpolis viert in 2019 het 50-jarig jubileum. Het bedrijf ontving daarvoor de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings op 4 oktober.

Interpolis bestaat op 23 december 50 jaar. Het bedrijf bouwt voort op een rijke, coöperatieve historie die uitgaat van saamhorigheid en solidariteit. In 1990 werd Interpolis onderdeel van de Rabobankorganisatie. De ingebruikname van het pand aan de Spoorlaan in Tilburg in 1996 was een van de hoogtepunten in de geschiedenis van Interpolis. Het bedrijf was pionier op het gebied van 'het nieuwe werken'. In 2005 is Interpolis gefuseerd en maakt sindsdien deel uit van Achmea, samen met een aantal andere merken zoals Centraal Beheer, FBTO en Zilveren Kruis.

Grote werkgever

In 50 jaar is Interpolis uitgegroeid tot een belangrijke verzekeraar in Nederland. Het bedrijf heeft ruim 1.500 medewerkers die voor bijna twee miljoen klanten werken. Het is een van de grotere werkgevers in de binnenstad van Tilburg.

Duurzaam

Op diverse terreinen is het bedrijf, naast dat het een belangrijke werkgever is, verbonden met de stad. Interpolis zet zich in voor verkeersveiligheid, verkeerseducatie, veilig en duurzaam wonen, mentale weerbaarheid, bedrijfscontinuïteit, sport, economie en ontwikkeling in Tilburg. Daarnaast ondersteunt het bedrijf diverse maatschappelijke initiatieven in de stad en zoekt het steeds de samenwerking en interactie met de stad op.