Tilburg Trofee voor Jeroen Elias en Loet Smits

30 augustus 2021
Jeroen en Loet krijgen een Tilburg Trofee

(Foto Jostijn Ligtvoet)

Jeroen Elias (48) en Loet Smits (44) ontvingen 30 augustus de Tilburg Trofee uit handen van burgemeester Theo Weterings. Jeroen en Loet zijn 30 jaar vrijwilliger bij Kinder Vakantie Werk (KVW) De Blaak.

Jeroen Elias (48) heeft, in de 30 jaar dat hij vrijwilliger is, verschillende functies gehad. Zo was hij in het bestuur penningmeester en voorzitter. Ook heeft hij zich jarenlang ingezet als begeleider van groepen kinderen. Als doorgewinterde leider is hij een drijvende kracht geworden in het begeleiden, opleiden en enthousiasmeren van nieuwe jonge leiding.

Voorman en vast gezicht 

Loet Smits (44) heeft zich in de 30 jaar dat hij als vrijwilliger betrokken is, ontwikkeld als voorman, vraagbaak en vast gezicht van KVW De Blaak. Ook hij is jarenlang bestuurslid geweest binnen de stichting. Bij de start van de destijds nieuwe groep voor de allerkleinste kinderen is hij al snel als voorman gaan functioneren. 

240 vrijwilligers

Stichting KVW de Blaak is een vrijwilligersorganisatie in Tilburg voor kinderen in de kleuter- en basisschoolleeftijd. Ze organiseren jaarlijks, aan de hand van een thema, een week waarbij knutselen, sport, spel, denken, doen en creativiteit een grote rol spelen. Afdeling de Blaak is 1 van de 12 afdelingen van de overkoepelende Stichting Kinder Vakantie Werk Tilburg. Elke afdeling is geheel zelfstandig en maakt ieder jaar een eigen programma. Sinds enkele jaren bestaat de deelnemersgroep van KVW De Blaak uit zo'n 800 kinderen onder leiding van 240 vrijwilligers. KVW de Blaak is elk jaar in de laatste week van de basisschoolvakantie.